Geannuleerd Waarom (live podcast)

Een podcast over vriendschap, liefde, muziek en onverwerkt verdriet. Hoe ga je als nabestaande om met een zelfdoding? Hoe komt het dat Vlaanderen en Nederland zo hoog scoren op de zelfmoordcijferlijst? En wat is de mogelijke impact van metal- en grungemuziek in de jaren ’90?

In deze live voorstelling van de beklijvende en alom bejubelde VPRO-podcast Waarom brengt Eva Moeraert de eerste aflevering op het podium. De podcast Waarom werd de voorbije maanden genomineerd voor prestigieuze internationale podcast awards op festivals als Dutch Podcast Awards, Third Coast International Audio Festival en Prix Europa. Ansatz Der Maschine, de band die ook de soundtrack schreef voor de volledige podcast, zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Over Eva Moeraert

Eva Moeraert is een dame die niet in 1 hokje past. Deze audio-storyteller en docente journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent won in 2016 en 2017 een aantal prijzen met haar podcast Stairway to heaven, in boxershort. In april kwam haar eerste podcastreeks uit bij VPRO. Al 420 000 luisteraars vonden de weg naar Waarom. Eva was ook organisator en curator van het Podcastfestival en kreeg in 2019 subsidies om een Podlab op te richten, waarin ze kersverse podcastmakers een duwtje in de rug geeft. 

muziek
Sophia Ammann: gitaar, vocals
Gianni Marzo: gitaar
Sander Lambrecht: elektronica, beats en bassynth
Mathijs Bertel: gitaar, electronica, viool

'Een podcast die direct onder je huid kruipt.' (Het Parool)
'In de podcast Waarom duikt Eva Moeraert op kundige wijze in een pijnlijk verleden.' (De Volkskrant****)
 

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar